Atelier

 

Al sinds 12 jarige leeftijd ben ik gefascineerd geweest door mineralen en edelstenen. Dat begon heel toevallig Amberloup in de provincie Luxemburg, daar vond ik een fantastisch gekristalliseerde kwarts in 1 van de plaatselijke kabbelende stroompjes.

Van die dag begon ik met het verzamelen van mineralen en edelstenen en kwam ik later terecht bij TNA Antwerpen waar ik een opleiding volgde als goudsmid. Gebeten door de microbe volgde ik diverse stages en studeerde verder in het hand graveren en specialiseerde mij ook ik het zetten van stenen.

In de school werden ons duidelijke verschillen aangeleerd tussen het massa productie werk en het persoonlijk kwaliteitsvol handwerk.

In het begin was het heel moeilijk om mensen de meerwaarde te laten inzien dat handwerk niet meteen duurder is maar vooral veel duurzamer.

Al snel werd ik zelfstandige in bijberoep en bleef nog een hele poos werken voor diverse Antwerpse juweliers. Daar zag ik echt hoe weinig mensen op de hoogte zijn van handwerk en de meerwaarde ervan.

Door mij verder te verdiepen in het perfectioneren van mijn vak trok ik niet alleen vanzelf meer juweliers aan waar ik nog steeds voor werk ook particulieren vonden de weg naar mij.

Het graveren met de hand wordt nog door slechts een handvol mensen gedaan, er bestaan diverse moderne technieken om handgraveren te vervangen en toch tot op heden kunnen we een mooie handgravure niet laten maken door een machine. Eveneens kwaliteitsvol zetwerk is echt een absolute meerwaarde. Niet alleen zijn de zettingen veel veiliger, ze zijn bijna de perfectie zelf. Dit doordat alles onder 20 maal vergrotende microscoop wordt gezet. De stenen zitten mooier gepositioneerd waardoor het lijkt dat het 1 en al diamant is. De schittering in een handgemaakt juweel is dan compleet.

Het grootste voordeel om iets te laten maken voor jou is heel simpel, de persoonlijke band tussen de klant en de goudsmid resulteert altijd in een piece Unique zelfs bij de meest simpele sieraden. De passie en de liefde voor het vak zorgen voor een absoluut fantastisch resultaat.

Resulteert dit ook in een onbetaalbaar sieraad? Verre van!

Goudsmid Hans Nagy biedt u tal van exclusieve voordelen aan wanneer u een sieraad aankoopt:

 • Hoogstaande goudlegeringen in 18 of 19 Karaat.
 • Gegarandeerd een piece Unique door te ontwerpen op maat van de klant.
 • Werkt uitsluitend met superieure kwalteitsdiamanten.
 • Alle stenen worden gezet onder microscoop.
 • Alle wit goud legeringen worden behandeld met de beste Rhodium die beschikbaar is op de markt.
 • Op elke aankoop is er levenslange garantie op vervorming en
  verkleuring. Ook op het zetwerk* op voorwaarde dat de sieraden elke 2 jaar binnen gebracht worden voor controle.
 • U mag 4 x per jaar de aangekochte sieraden binnen steken om terug gratis te laten polijsten en Rhodiëren.
 • Goudsmid Hans Nagy is erkend door de overheid als ambachtsman. U sieraden worden altijd in eigen huis vervaardigd en afgewerkt zonder tussenpersonen.
 • U koopt rechtstreeks bij de producent.
 • Alle sieraden zijn ontworpen en vervaardigd in België.

Of ontwerp uw eigen juweel volgens uw eigen ontwerp

U zou ook bijvoorbeeld graag uw eigen juweel willen ontwerpen? Goudsmid Hans Nagy werkt uw idee of schets uit. U kunt uiteraard ook uw geliefde of dierbare verrassen met een zelf ontworpen juweel. Geen enkel ander geschenk zal zo uniek zijn. Ook als u geen inspiratie heeft, bespreken we samen hoe uw juweel eruit zou kunnen zien. U krijgt dan een mooi ontwerp waarbij u steeds kunt kiezen of er nog iets moet veranderd worden. Daarna wordt uw juweel volgens het ontwerp vervaardigd. Zo kunt u uw juweel laten maken in het thema van een van uw hobby’s, uw sterrenbeeld enz.

 

Inkijk in ons atelier