Bedot jezelf niet langer!

Weet jij wel iets af van juwelen?

of denk je dat te weten? Stel je jouw vertrouwen in een knappe etalage of een (interim-)verkoop(st)er?

Juwelen zijn zeker fancinerend en het is absoluut de moeite om kwaliteitsvolle sieraden te blijven kopen. De nadruk ligt wel op kwaliteit.

Met dit artikel wil ik jullie graag wat bijzondere nuttige informatie geven waar je best op let bij je aankopen betreffende juwelen.

Tijdelijke of blijvende juwelen?

Koperen of een ijzeren juweel met prachtig schitterend glas, afgewerkt met een zeer tijdelijk laagje verguldsel of witte rhodium. Of een al wat betere echt zilveren juweeltje?

Eerlijk? Neen! Absoluut neen!

Je kent ze wel een beroemd merk dat je verleid met prachtige kristallen. Of de fantasie juweeltjes voor een euro of tien. Het is waar je geeft er geen geld aan uit, het is langs de andere kant ook helemaal niks waard! En er zijn er ook miljoenen van geproduceerd.

Het is niet alleen geld verspilling, het schaadt bovendien er je eigen gezondheid mee. Ja hoor, goedkope sieraden bevatten zware metalen of zijn behandeld met giftige stoffen die kankerverwekkend kunnen zijn! En je zorgt voor een enorme ecologische voetafdruk. Geproduceerd in lage kosten landen die geen enkele milieuregels hanteren. Je vergiftigd daardoor niet enkel jezelf maar ook de planeet.

Bedot jezelf niet langer, het is niet omdat het schittert dat het diamant is en niet alles wat glanst is gemaakt van goud!

Duur en duurzaam

Moet het altijd duur zijn? Dat is ook relatief maar meestal kost iets mooi ook wel iets. Je krijgt er natuurlijk wel wat voor terug!

Een gepassioneerd vakman zal steeds ervoor zorgen dat je bestelling perfect is afgewerkt en je krijgt er ook échte kwaliteit en puur ambachtswerk voor in de plaats met een top na-service!

Wil je gaan voor een duurzaam juweel/ sieraad? Ook dat is nu perfect mogelijk met fair trade goud en fair trade diamanten! Natuurlijk zorgen die labels voor zowel als mileu als mens een positieve meerwaarde maar er hangt ook wel een extra prijskaartje aan!

Wil je graag een ander ecologisch alternatief? Wel “oud goud” is dat zeker! Het is niet alleen ecologisch door her-gebruik het scheelt enorm in prijs!

Een alternatief voor de dure diamanten kan “ lab grown diamanten zijn, gemaakt in een labo door de mens maar indentiek aan de natuurlijke variant. Zowel in hardheid als chemisch als in schittering. Het enige verschil is de prijs en dat het 100 % ecologisch en conflict- vrij is.

Meer informatie kan je lezen op volgende web pagina’s:

https://nos.nl/op3/artikel/2040511-een-labdiamant-is-net-zo-mooi-als-een-echte.html

https://www.ecodi.nl/epages/83343296.mobile/nl_NL/?ObjectPath=/Shops/83343296/Categories/Wat_is_CVD_Diamant&Locale=nl_NL

 

Leave a Reply