De vooroordelen tegenover een goudsmid

Goudsmeden zijn duur, of toch niet?

Het verbaast me dat veel mensen denken dat bij een goudsmid iets bestellen of laten maken duur is of duurder is dan bij een juwelier.

De goudsmid is de rechtstreekse producent van sieraden en heeft meestal ook geen winkel en de daar bijhorende kosten. Het is vanzelfsprekend dat voor degelijk vakmanschap een eerlijke prijs hier tegenover staat. Iedere goudsmid is op zijn of haar beurt een kunstenaar. Men leert dit niet op enkele jaren. Net zoals een advocaat of ingenieur gaan hier ettelijke jaren studie aan vooraf wel niet altijd in theorie maar vooral praktijkgericht.

Vertrouwen moet je niet kopen maar verdienen!

Een heel interssant voorbeeld dat ik heb gezien wanneer ik voor een aantal juweliers heb gewerkt is dat het imago en de uitstraling van een winkel veel doet met het vertrouwen van de klant naar de juwelier zelf. Zo kwam er op een bepaalde dag in Antwerpen iemand binnen die een mooie ring had gezien in de etalage voor een diamant die ze reeds in haar bezit had. De ring was een kant en klaar model zonder middensteen, het leek de klant een fantastische keuze kwa model om haar diamant in die mooie ring te laten zetten. Helaas technisch gezien kon de diamant nooit in die ring worden gezet omdat de ring rondom rond vol met kleinere diamanten was gezet. Er kon dus niet meer aan gewerkt worden om de diamant er alsnog in te zetten. Uiteindelijk heb ik als goudsmid de opdracht gekregen om visueel de bestaande zetting te manniupleren zodat het leek alsof de diamant erin kon. Doordat de juwelier alleen maar dacht een verkoop is een verkoop en de klant de juwelier vertrouwde was de zaak rond. De klant was op reis in Antwerpen en vertrok de volgende dag terug naar huis waar ze de steen bij haar plaatselijke juwelier ging laten zetten.

 

Als klanten bij mij terecht komen is het eerst wat ik doe is al een vragen beantwoorden en de misverstanden uit de wereld helpen. Ik laat de klanten met een loep naar de diamanten kijken, leg hen uit op wat ze moeten letten bij hun aankoop. Zelfs wanneer men er niet in slaagt om met een 10 x vergrotende loep de minuscule inclusies waar te nemen dan laat ik ze kijken onder mijn microscoop. Het allerbelangrijkste voor mij is dat de klant 100% weet wat hij of zij gekocht heeft.

Vergelijk en koop nooit blind

Sta jezelf als persoon voor als 1 van de zovelen die gewoon niet vergelijkt en zonder nadenken iets koopt?

Een trouwring koop je toch niet elke 5 jaar opnieuw? Of laat jij ook graag je verlovingsring na amper 5 jaar verzwaren omdat hij is gebroken?

Of ben jij iemand die houdt van echt vakmanschap en kwaliteit?

Zijn deze woorden belangrijk voor jou in een juweel?

  • Duurzaamheid
  • Vakmanschap
  • Exclusiviteit
  • Originaliteit
  • Maatwerk
  • Kwaliteit

Dan zit je altijd bij goudsmid Hans Nagy aan het juiste adres!

Goudsmid Hans Nagy neemt vooral de tijd voor je, luistert naar je wensen en je bent nooit een nummer!

Je hoeft je geen zorgen te maken over je budget, hier werken we rond een vooropgesteld budget!

Je wilt geen weken wachten op je trouwringen of je wil je partner snel ten huwelijk vragen? Ook dan zit je bij goudsmid Hans Nagy goed, de levertermijn is ca 1 week en in spoedgevallen op 2 dagen!

Leave a Reply