Handgemaakte trouwringen de leugens doorprikt!

Handgemaakte trouwringen waarom juist?

Het internet staat er vol mee, bijna alle producenten beloven u “handgemaakte trouwringen” of “unieke trouwringen”. Maar wanneer spreek je van handgemaakte trouwringen en nog straffer wanneer dan van unieke trouwringen?

Wanneer kan je spreken over handgemaakte trouwringen?

Het is een wilde gok maar hier in Vlaanderen hoeveel procent van de trouwringen wordt er handgemaakt? Laat het ons optimistisch houden en afronden naar boven 10 procent? Meer lijkt me zeer ongeloofwaardig.

  1. Want wanneer is iets écht handgemaakt? Er zijn veel collega’s die claimen handwerk af te leveren maar een juister omschreven beschrijving zou zijn: “ afgewerkt met de hand” of laten afwerken met de hand. Nog altijd worden er zeer veel organische gevormde trouwringen verkocht en bijna altijd zijn deze voor 90 procent band en gietwerk om zo tot het speciale organische effect te bekomen. (Afgewerkt met de hand ringen) Uiteraard dient zich een massa productie systeem op wanneer veel mensen dezelfde of soortgelijke ringen willen aankopen. Maar het is wel degelijk verkeerd om dit te gaan verkopen als handgemaakt en nog straffer als unieke trouwringen.

Wanneer heb je unieke trouwringen?

Dat is een beetje de grote vraag! Denk je van ah ja, uniek dat geeft me nu niet echt? Geen probleem maar pas dan op dat je ook geen “unieke prijs” betaalt voor waarvan er duizenden exemplaren elk jaar opnieuw worden gegoten.

Uniek zijn je trouwringen als ze door een goudsmid zijn ontworpen op jullie maat en wensen, waar elk detail kan worden gekozen zonder de ja maar’s.

Maakt het iets uit handgemaakt of machinaal?

De keuze is aan jullie, een trouwring is een symbool  een belangrijk zelf en die ringen moeten vooral duurzaam zijn in alle opzichten want je draagt deze meestal langer dan je met een auto rond rijdt. Wees dus een beetje sceptischer en doe wat meer reasearch voor je lukraak bij een juwelier binnen wandelt en een ring kiest waarvan alleen het budget  belangrijk is en de rest maar bijzaak is, wees dan ook niet bedroefd dat je symbool rond je vinger een kort leven is gegeven!

Handgemaakte trouwringen hebben zeker en vast een grote meerwaarde omdat échte handgemaakte trouwringen altijd uniek zijn! Wie meer info wenst kan mij altijd contacteren of een afspraak maken! Ik laat jullie het verschil zien!

 

 

Leave a Reply