Atelier

Kwaliteit, vakmanschap en een persoonlijke service

Ben je op zoek naar een uniek en handgemaakt juweel? Wens je een persoonlijk verhaal te verwerken in een sieraad? Bij mij kan je terecht voor ontwerpen op maat waarbij ik je kwaliteit, vakmanschap en een persoonlijke service bied.

De passie en de liefde voor mijn vak zorgen steeds voor een wondermooi resultaat, namelijk een pièce unique met een persoonlijk verhaal. 

Ik kijk ernaar uit om je te verwelkomen!

Hans Nagy-goudsmid

Ontwerp jouw juweel 

Wil je jouw geliefde verrassen met een op maat gemaakt juweel? Wil je jouw persoonlijk verhaal laten weerspiegelen in een ring, armband, ketting of in oorbellen? Samen ontwerpen we stap voor stap jouw juweel. Ik luister, schets en ontwerp, zodat je een uniek op maat gemaakt juweel ontvangt dat op jouw lijf geschreven is. 

Elk juweel wordt vervaardigd uit de meest hoogwaardige materialen, zodat het generaties lang kan worden gedragen en doorgegeven.

 

Hans Nagy – goudsmid

Mijn filosofie? Elke dag opnieuw mijn passie en liefde voor het vak tot uiting laten komen door de mooiste verhalen om te zetten in duurzame sieraden van hoge kwaliteit. 

Twaalf was ik toen ik een fantastisch gekristalliseerde kwartst vond in kabbelend stroompje in Amberloup (provincie Luxemburg). Deze dag betekende het begin van mijn passie voor mineralen en edelstenen. 

Enkele jaren later besloot ik dan ook een opleiding tot goudsmid te volgen bij TNA Antwerpen. Hierna deed ik verschillende stages en studeerde ik nog verder. Zo specialiseerde ik me in handgraveren en het zetten van stenen.  

“Het ontwerpen en maken van sieraden is de perfecte combinatie van creativiteit en vakmanschap.”

Vervolgens startte ik als zelfstandige in bijberoep en werkte ik een hele tijd voor diverse Antwerpse juweliers. Het werd me duidelijk hoe weinig mensen op de hoogte zijn van handwerk en de meerwaarde die het met zich meebrengt. 

“Handwerk is niet per se duurder, maar wel veel duurzamer!”

Door mij te verdiepen in mijn vak trok ik niet alleen meer juweliers aan, ook particulieren vonden hun weg naar mij. 

Ondertussen bestaat mijn zaak al meer dan 20 jaar!

Exclusieve voordelen die ik je aanbied wanneer je een juweel koopt:

Je ontvangt steeds een pièce unique, want elk ontwerp wordt gemaakt op maat van de klant.

Bij elk sieraad ontvang je een levenslange garantie op vervorming en verkleuring. Ook op het zetwerk krijg je deze garantie, dit op voorwaarde dat de sieraden elke 2 jaar worden binnengebracht voor controle.

     – De door jou gekochte juwelen mag je 4 x per jaar binnenbrengen om gratis te laten polijsten en rhodiëren.-
     – Als goudsmid ben ik door de overheid erkend als ambachtsman.
     – Hoogstaande goudlegeringen in 18 of 19 karaat.
     – Superieure kwaliteit van diamanten en andere edelstenen. Bovendien worden alle stenen gezet onder de microscoop.
     – Alle witgoud legeringen worden behandeld met het beste rodium dat beschikbaar is op de markt.
     – Elk juweel wordt altijd in huis vervaardigd en afgewerkt zonder tussenpersonen.
     – Je koopt je juweel rechtstreeks bij de producent.
     – Alle sieraden worden ontworpen en vervaardigd in België.

Handgraveren 

Juwelen graveren met de hand is een eeuwenoude ambacht. Slechts een handvol mensen doen het nog in België, waaronder ikzelf. Diverse moderne technieken werden ontwikkeld om handgraveren te vervangen, maar tot op heden is het onmogelijk om mooie handgravures te laten maken door een machine. 

Zettingen

Naast handgravures bied ik ook zetwerk aan. Kwaliteitsvol zetwerk zorgt voor een absolute meerwaarde. Deze waarde wordt gecreëerd doordat de zettingen niet alleen veel veiliger zijn, maar ook omdat ze de perfectie benaderen. Alles wordt onder een microscoop geplaatst die 20 maal vergroot waardoor de stenen dus mooier gepositioneerd kunnen worden. Het resultaat? Een ongeëvenaarde schittering in een prachtig handgemaakt juweel.

 

Inkijk in ons atelier