Trouwringen, enkele tips voor de meest persoonlijke ring

Trouwringen en de zoektocht naar de perfecte ringen!

Het is maar welke ringen u wenst natuurlijk, keuze dat is er genoeg. Trouwringen zijn er in alle maten en kleuren maar welk is voor nu de beste keuze?

Door mijn ervaring bij diverse juweliers in Antwerpen heb ik als goudsmid ondervonden dat mensen niet genoeg geïnformeerd zijn of worden bij hun zoektocht naar de juiste trouwring. In bijna alle bezoeken aan een juwelier word u ontvangen door een verkoopster die misschien iets meer weet dan de brochure die ze u bezorgt wanneer u nog het verkoopspraatje nog twijfelt welke trouwringen u gaat nemen. Bij een Antwerpse juwelier waar ik werkzaam was als goudsmid, was nooit de kwaliteit het belangrijkste maar degene die iets kon verkopen zonder dat de klant de ring eigenlijk wou hebben. Soms hebben verkopers of verkoopsters het beste voor met de juwelierszaak, wat uitstekend nieuws is voor de handelaar maar minder voor de klant. Denkt u als te weten over trouwringen en de mogelijkheden? Lees toch maar even verder!

Durf anders te zijn!

Er is een spreekwoord dat zegt: “gewoonte regeert de onnadenkende kudde”. Wanneer ik zelf dit citaat las probeer ik tot op heden nog steeds mezelf te zijn maar met een duidelijke persoonlijke visie. De nieuwe generatie trouwers voelen nu niet zo een band met het geel gouden trouwringetje zoals ma en pa er een heeft maar langs de andere kant ontbreekt het hen meestal aan de juiste informatie bij de aanschaf van hun trouwring!

We willen zilver omdat dit anders is en een mooie kleur is. Dat hoor ik als goudsmid veel in het eerste kennismakingsgesprek. Wanneer ik dan vraag: bedoelen jullie geen wit goud? Dan schrikken ze ervan dat goud ook wit kan zijn en wanneer ik verder vertel dat wit goud nog 20 wit schakeringen heeft is de keuze van de witte kleur, omdat dat anders is al wat moeilijker. Wat ik eerst en vooral doe is de mensen goed informeren welke metaal soorten er zijn voor trouwringen en welke geschikt zijn en zelfs ongeschikt.

Sommige mensen willen in plaats van de typische half rond geel gouden trouwring gewoon een plat iets breder model in wit zonder aanvulling. Dat kan en daar is uiteraard niks mis mee. Toch zijn de mogelijkheden wel wat uitgebreider en met een klein beetje fantasie maak ik zonder problemen steeds opnieuw een uniek paar trouwringen.

Waarop let je bij trouwringen?

Het klinkt misschien maar stom, maar de dikte van de ring is voor een trouwring zeer belangrijk. Natuurlijk bedoel ik geen dikte van 2 mm voor een ring maar voldoende dik. Je zal jezelf wel afvragen hoe dik dan wel? Laat ons zeggen dat 1,6 mm tot 1,8 mm ideaal zijn. De meeste ringen worden nu gemaakt op 1 tot 1,2 mm, dit om de goudprijs te drukken.

De beste materiaalkeuze is en blijft goud. Je hebt goud in diverse kleuren van geel, wit tot groen en zelfs zwart!

Een heel goede keuze voor trouwringen is ook palladium 500. Een 14 karaat legering prima bestand tegen blutsen en krassen, ook een zeer sterk materiaal! Kwa kleur zit palladium titanium kleurig, perfect voor de mannen!

De edelste maar jammer genoeg ook de duurste is platina, over de vele voordelen ervan ga ik later op in. Het belangrijkste is dat de kleur onveranderd blijft altijd spierwit!

 

 

 

 

Leave a Reply