Wit gouden trouwringen, wit witter,witst

Wit gouden trouwringen, wat zijn de kenmerken en de voordelen?

Wit gouden ringen het blijft voor de meeste mensen een raadsel. Bij het woord goud denken we spontaan aan de gele kleur van goud. Sommige denken spontaan aan de geel gouden ringen van hun ouders of grootouders. En andere denken het te verwarren met zilver. Even ophelderen!

Wit gouden ringen, uit wat bestaat dit?

Het klopt dat zuiver of 24 karaat goud, oker geel ziet. Het is door het te legeren dat men in feite een metaal verkrijgt met andere eigenschappen zoals kleur, hardheid, mechanische bewerkbaarheid, enz. In België gebruiken we hoofdzakelijk een 18 karaat legering. Dat komt neer op 75 procent zuiver goud en 25 % toevoegingsmetalen. Belangrijk om te weten is dat de toevoegingsmetalen de kleur beïnvloeden. In wit gouden trouwringen kunnen we tientallen wit goud legeringen vinden. Het is ook afhankelijk welke kleur u graag ziet? Grijs, wit-geel, champagne kleurig , grijs kleurig ? Bijna alle standaard wit gouden ringen bevatten nikkel. Geen paniek deze bevatten slechts een klein percentage omtrent de nikkel afgifte op de huid. Het nadeel is doordat er veel minder nikkel in zit de kleur vrij gelig. Men lost dit op door de ringen te rodineren. ( een tijdelijke spierwitte elektrolytische beschermlaagje) Helaas na een tijdje ziet men de originele kleur erdoor komen. Een ander gebruikt toevoegingsmetaal is palladium, de kleur is donkergrijs titanium achtig. Het grootste nadeel van een palladium legering voor trouwringen is dat de hardheid te laag is wat zorgt voor diepe blutsen en krassen.
Het champagne kleurig wit goud wordt voornamelijk gemaakt door mangaan en zink. Deze legering is zeer sterk en hard maar je moet dan wel van deze kleur houden.
Het is maar wat jullie zelf het mooiste vinden.
Er zijn nog tal van tussenkleuren en combinaties bij wit gouden trouwringen zoals altijd koop nooit blind maar informeer u goed!

Leave a Reply