Ambachtelijk weekend 18 & 19 augustus

Ambachtelijk weekend, opendeurdag

Op zaterdag 18 augustus & zondag 19 augustus is het onze traditionele zomer opendeurdag. Op het ambachtelijk weekend demonstreren wij ( Hans & Sofie) natuurlijk het meeste aan ambachtelijke technieken ten op zicht van onze normale opendeurdagen. Dit jaar staan ook Joseph Nagy en Sophie Van Nieuwenhove paraat mat tal van schilderijen en doorlopende demonstraties. Sofie Janssens is ook van de partij met handgemaakte juwelen en kaarsen. https://www.sofieandfriends.be

Programma zaterdag 18 augustus

Tussen 10 en 12 u is het algemene rondleiding. Hoe start je aan de productie van een handgemaakte juweel? We overlopen kort elke stap en indien de drukte dit toelaat kunnen we enkele handelingen kort demonstreren.

  • Tussen 14 en 15 u is het een demonstratie van handgravures op een koperen plaat. Jullie kunnen alles live mee volgen op groot scherm.
  • Doorlopend zal ik of mijn collega een demonstratie geven van hooglans polijsten met een ring van een bezoeker*              * Max 1 ring per bezoeker, dit zijn demonstraties dwz u kan er meer laten polijsten maar daar vragen wij een kleine vergoeding voor.
  • Om 16 u is er een informele sessie over “oud goud” en de mogelijkheden ervan. Jullie hebben de mogelijkheid om vragen te stellen en eventueel oud goud te laten testen of het echt 18 Kt of 14 Kt goud is.
  • Tussen 17 u en 18 u doen wij nog een aantal korte leuke demonstraties voor zoals puntlassen, graveren en smeden van metaal.

Programma zondag 19 augustus

  • Tussen 10 en 12 u komt u alles te weten over onze goudsmid academy en goudsmid voor 1 dag. Allebei totaal verschillende cursussen!
  • Tussen 14 en 15 u is er een informele sessie over de 4 c’s van diamant en ook het verschil met de “Lab grown diamanten”. Plus een vragenronde over diamanten.
  • Om 15u15 is er een demonstratie van zetten van stenen onder microscoop.
  • Doorlopend zal ik en mijn collega enkele *beperkte demonstraties van hooglans polijsten geven. Zelfde voorwaarden als hierboven beschreven.
  • Om 16 u opnieuw een informele sessie over “oud goud” en de mogelijkheden ervan!
  • Verder blijven we afhankelijk van het bezoekersaantal diverse demonstraties geven.

Het ambachtelijk weekend is hét moment om iets te bestellen!

Goed nieuws voor wie écht van juwelen houdt op het ambachtelijk weekend geven we zéér mooie aantrekkelijke prijzen op alle bestellingen en aankopen! Dus kom zeker langs!

Tot dan!

 

Voor mee info en deelnemende zaken: https://www.ambachtelijkweekend.be/gemeentes/sint-niklaas/237-goudsmid-ontwerper-diamantzetter-handgraveur

 

 

Leave a Reply