De onzichtbare problemen bij de aankoop van trouwringen

De onzichtbare problemen bij de aankoop van trouwringen:

Een groot probleem is de goudprijs en de onwetendheid bij mensen. Doordat de meeste mensen kijken naar de prijs in plaats van de kwaliteit bij de keuze van hun trouwringen. Dit is ook de reden dat de meeste ringen hierop inspelen. Ringen worden daarnaast ook steeds dunner gemaakt (Soms zelfs zo dun dat de kopers een maand later terug in de winkel staan doordat de ring ovaal is geworden en er als bijgevolg ook diamanten verloren zijn. )

 

Andere worden gehard om deze vervorming een beetje te voorkomen maar door de trouwringen dagdagelijks te dragen worden de trouwringen elk jaar nog een beetje dunner. Als professionele hersteller krijg ik wekelijks van juweliers de vraag om trouwringen te verzwaren. Helaas is dit bij de meeste ringen geen mogelijkheid.

 

Een ander probleem is door de onwetendheid dat men stalen of titanium trouwringen gaat kiezen. De kleur en stevigheid zijn wel beter dan bij een zilveren trouwring.

Staal en titanium zijn geen edele metalen en kunnen dus zeker reageren door enkelvoudige zuren!

Titanium is een uitzondering, het heeft een zeer hoge hardheid, bijna de hoogste die van nature voorkomt op de aarde. Titanium wordt gebruikt in diverse legeringen, de ene al wat harder dan de andere. Sommige zijn dus redelijk bewerkbaar en andere niet.

Het vergroten of verkleinen is praktisch onmogelijk of duurder dan de aangekochte trouwring bij stalen ringen, en tungsten Carbide.

Een niet alledaags voorval zoals een opname in het ziekenhuis (en een moeilijk af te krijgen stalen of titanium trouwring in een te dikke én harde legering) kan wel eens voor ernstige verwondingen zorgen.

 

Zijn zilveren trouwringen dan een betere mogelijkheid?

Qua prijs zitten zilveren trouwringen ietsjes duurder dan de stalen of titanium trouwringen maar ook hier zijn enkele bedenkingen.

Het meest gekende probleem is het zwart worden van zilveren trouwringen.

Hoe komt dit?

 

Zilver is een edel metaal dwz dat het geen verbinding maakt met zuurstof maar wel met zwavel.

Mocht u het nog niet weten: in ieder zijn of haar zweet zit zwavel. Zelfs nog wat meer indien u look hebt gegeten.

Woont u aan een drukke weg of industriegebied? Dan is er zeker kans op verhoogde zwavel concentraties in de lucht.

Buiten dat zilver zwart wordt is zilver ook een zeer zacht materiaal.

Het zorgt ervoor dat de trouwring indien deze niet dik genoeg gemaakt is snel kan vervormen.

Ook putjes en blutsen zijn niet weg te denken en moeilijk te voorkomen. https://labovekalie.wordpress.com/tag/oxidatie/

 

 

 

 

Leave a Reply