Diamanten ring kopen? Waarom diamant?

Diamanten ring kopen, waarom?

Er zijn wel een aantal redenen om een diamanten ring te kopen. De belangrijkste reden is de duurzaamheid van diamant door de hardheid blijft uw ring altijd schitteren. Een diamanten ring kopen in een trouwring of een verlovingsring is daarom gewoonweg slimmer.

Een schitterend stukje natuur

Wanneer je een diamanten ring gaat kopen is het belangrijk om wat achtergrond informatie op te zoeken. Diamant heeft 4 belangrijke criteria die alle 4 samen waarde geven aan de steen. De 4 C’s van diamant zijn:

  1. Carat ( gewicht)
  2. Colour ( kleur)
  3. Clarrity ( zuiverheid)
  4. Cut ( slijpvorm)

 

Bij je aankoop van een diamanten ring is het goed om weten wat je koopt. De verschillen zijn klein en onmerkbaar voor ongetrainde ogen. Zo gebeurt het jammer genoeg dat je onbewust meer betaald voor mindere kwaliteit diamant.

Diamanten ring kopen? De mini gids!

Bij je zoektocht naar een mooie ring, kan je dus best even deze gids erbij nemen.

  1. Lees meer over de 4 C ‘s van diamant op: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Diamant
  2. Koop je diamanten ring altijd in vertrouwen, ga niet af op een mooie winkel of een oogverblindende verkoopster. De beste truc is onderzoek en vragen stellen.
  3. Als het te mooi is om waar te zijn is het meestal wel zo!
  4. De slijpvorm is 1 van de belangrijkste aspecten wanneer je een diamanten ring wil kopen. De hoogste schittering krijg je in een briljant slijpsel. De juiste slijpvorm verhoudingen van briljant zijn zeer belangrijk.
  5. Voor sommige is de grote van een diamant het allerbelangrijkste voor mij staat op de 2de plaats van de 4 C’ s: de kleur. Nadien het gewicht ( de grote van de steen) en velen gaan verbaasd zijn maar als het om een mooi juweel gaat en niet als belegging dient plaats ik de kwaliteit onderaan de lijst. Let wel op! Daarmee bedoel ik geen piqué stenen.

Diamanten ring kopen? Let dan op de juiste keuze van de 4C’ van diamant. Ik selecteer voor u de mooiste kwaliteitsdiamanten die u zelf mag controleren onder microscoop, zo weet u perfect wat u koopt!

 

 

Leave a Reply