Goud trouwringen

Goud, de beste keuze voor trouwringen

Goud, waarom gouden trouwringen?

 

Laat ons eerst een vooral even eerlijk zijn! Wat wat u nu zelf over goud? Als je niet gestudeerd hebt als goudsmid of juwelier is de kans klein dat je echt veel weet over goud buiten de lessen chemie misschien?

Duur of duurzaam?

Goud is een edelmetaal dat al 5000 jaar geldt als geldige valuta, dus ja goud is waardevol. Al sinds de 26de eeuw voor Christus werd het gebruikt als geldig betaalmiddel. Sterker nog het is het eerste edelmetaal  waar de mensheid leerde mee werken en het was een van de belangrijkste revoluties uit de prehistorie.
Het edelmetaal werd al snel een onderdeel van onze dagelijkse leefwereld omdat je alleen maar vuur nodig had om het te kunnen smelten en omvormen. De unieke uitstraling van goud, zijn natuurlijke onweerstaanbare schoonheid en de weerstand tegen slijtage maakte van goud een ideaal materiaal om niet alleen mee te werken maar vooral ook mee uit te pakken.

Een gouden trouwring blijft dan ook altijd een zekere waarde behouden, maar dat is zeker niet het belangrijkste!

Goud is en blijft nog steeds 1 van de meest gegeerde edelmetalen voor juwelen,de glans,de duurzaamheid,de veelzijdige kleurenmogelijkheden,…

In mijn carrière als goudsmid werkende voor juweliers heb ik al veel ringen zien binnen komen voor herstelling waarvan het niet meer mogelijk was ze te herstellen en dat lag puur aan de keuze om geen gouden trouwringen te nemen. Stalen trouwringen, titanium trouwringen of zirkonium trouwringen, dezelfde ring kan nooit worden vergroot of verkleind. De kosten om de ringen te herstellen zijn in sommige gevallen duurder dan de aankoop van de ringen! Nog een groot probleem bij trouwringen is de keuze voor het relatief goedkope zilver. Elke week moet ik minstens een aantal zilveren ringen terug rond zetten, vervorming is een zeer groot probleem bij zilveren trouwringen. https://www.hansnagy.be/wit-gouden-trouwringen-wit-witterwitst/

De kostprijs is een belangrijke factor om rekening mee te houden maar voor een trouwring, die je dagdagelijks gaat dragen is het zeker aan te raden om te kiezen voor een degelijk, duurzame metaalkeuze!

Als goudsmid- juweelontwerper probeer ik altijd mijn klanten zo goed en zo veel mogelijk juiste informatie mee te geven zodat ze 100% weten wat ze hebben gekocht! Productkennis is in elke branche heel erg belangrijk, het is vooral leuk dat mensen soms echt gefascineerd zijn over wat ze hier allemaal te weten te komen. Benieuwd? Maak gerust, geheel vrijblijvend een afspraak!

Leave a Reply