Handgemaakte trouwringen

Handgemaakte trouwringen gezocht? Dan zit je goed bij Goudsmit Hans Nagy.

Al sinds geruime tijd mogen mijn juwelen het HIB label dragen; voluit geschreven: handmade in Belgium label. Om deze Award te kunnen verdienen dient dus meer dan 30% handgemaakt te zijn. Mijn zaak is actief al sinds begin jaren 2000 en sindsdien maak ik elk juweel in eigen atelier. Handgemaakte trouwringen maakte ik vanaf het prille begin voor een collega goudsmid, vanaf korreltjes zuiver goud tot een afgewerkt product.

Handgemaakte trouwringen op maat

Handgemaakte trouwringenHet proces van een handgemaakte trouwringen is dus eerst en vooral het ontwerp met de klanten bespreken, dit is hét belangrijkste onderdeel van handgemaakte trouwringen, zonder deftig ontwerp geen mooie trouwringen! Na de complete bespreking van de ontwerpen van de trouwringen start ik met het legeren van het goud welke kleur men dus heeft gekozen, want we vetrekken altijd van 24 kt goud en herleiden dit tot 18 Kt goud.Nadien wordt het goud gesmolten, gewalst en mechanisch vervormd, geplooid, gesmeed tot men het design van de handgemaakte trouwringen bekomen is.

Moderne 3D technieken

Voor sommige klanten is het budget soms belangrijker dan de volledige uitvoering van handgemaakte trouwringen en werk ik ook met moderne 3D technieken, voor sommige collega’s is het dan geen handwerk meer maar er is wél degelijk een verschil en dat zit zoals alles bij juwelen in de afwerking ervan. Kwalitatief doen 3D geprinte modellen al zeker niet minder onder voor handgemaakte trouwringen, sommige modellen waren vroeger té duur, te moeilijk om te maken en dat is nu verleden tijd. De klant is afhankelijk van de afwerkingskwaliteit van de goudsmid ook zeer goed afspraak; soms dus zelf beter met 3D geprinte trouwringen.

Een vreemd betoog tegen handgemaakte trouwringen? Neen, voor minimalistisch design trouwringen heb je zeker geen 3D geprinte trouwringen nodig. Maar voor complexe vormen of trouwringen waar we letterijk uren mee bezig bent kan het voor de klant vele malen interessanter zijn om te kiezen voor het beste van 2 werelden. De 3 geprinte trouwringen hebben écht nog de zorg nodig van de goudsmid en wanneer er stenen (diamanten) in geplaatst moeten worden zit er nog zeker redelijk wat handwerk in om van een mooie handgravure in de trouwringen nog maar te zwijgen,…

Contact

Handgemaakte trouwringen

 

Wilt u meer weten over mijn Handgemaakte trouwringen dan mag u mij uiteraard altijd vrijblijvend contacteren. Ik beantwoord uw vraag zo spoedig mogelijk.

Bel 0486 76 78 35, mail: info@hansnagy.be of ga naar ons contactformulier.

U zou ook bijvoorbeeld graag uw eigen juweel willen ontwerpen? Goudsmid Hans Nagy werkt uw idee of schets uit. U kunt uiteraard ook uw geliefde of dierbare verrassen met een zelf ontworpen juweel. Geen enkel ander geschenk zal zo uniek zijn. Ook als u geen inspiratie heeft, bespreken we samen hoe uw juweel eruit zou kunnen zien. U krijgt dan een mooi ontwerp waarbij u steeds kunt kiezen of er nog iets moet veranderd worden. Daarna wordt uw juweel volgens het ontwerp vervaardigd. Zo kunt u uw juweel laten maken in het thema van een van uw hobby’s, uw sterrenbeeld enz.