Juwelen blijven fascineren

Juwelen om met te stralen

Een juweel heeft niet echt iets functioneel toch draagt men sinds de prehistorie al juwelen, zelfs voor men kledij begon te dragen. Er is maar 1 beroep dat ouder is,…  Juwelen werden gebruikt om zich van anderen te onderscheiden, te imponeren of zich te beschermen. Van eenvoudige doorboorde schelpen tot bijzondere gouden sieraden. Een leuke link omtrent wat geschiedenis:  http://www.tento.be/sites/default/files/tijdschrift/pdf/OKV2006.5/Geloof%20%26amp%3B%20Geluk.pdf

Nog altijd zijn sieraden iets dat blijft fascineren maar er is zeer weinig bekend over hedendaagse productieprocessen en over de kwaliteit.

De verschillen

Er zitten grote verschillen in tussen gebruikte  materialen en de manier waarop sommige sieraden worden gefabriceerd. Iedereen heeft ze wel al zien hangen in de kledingswinkels: de plastieken juwelen of imitatie of 1 daags-draag sieraden. Goed voor een fuif of mega event want als je het verliest, geen probleem het koste toch bijna niets.

Wat hebben we nog? Juist, de zilveren massa productie sieraden. Het ziet er bijna uit zoals de wit gouden diamantjuwelen, sommige zijn zelfs met geel of rood goud verguld. Hier betaal je al wat meer afhankelijk hoe duur de merknaam is. Kwa duurzaamheid is dat al een stuk beter dan de plastieken sieraden maar het blijft zilver dus zeker voor ringen niet duurzaam!

En uiteraard de echte gouden collecties met of zonder diamanten. De laatste, u raad het al ga ik uiteraard aanbevelen niet omwille van de prijs maar voor de duurzaamheid van het gekochte sieraad. Gouden juwelen hebben enorme voordelen zelfs al is het een massaproduct of gietwerk. Lees meer over goud en de voordelen op: https://www.hansnagy.be/goud-de-beste-keuze-voor-trouwringen/

Welke juwelen kiest u? Mijn advies is indien u budget dat toe laat, ga steeds voor goud. Daar beleeft u het langste plezier aan. Tot slot van rekening u koopt toch een juweel omdat u dat mooi vind niet? Dat is en blijft de voornaamste reden, geniet van een mooi passend juweel op maat gemaakt voor u!

Ik sta als goudsmid steeds klaar om samen met u het mooiste juweel te ontwerpen!

 

Leave a Reply