Trouwringen

Trouwringen zijn er in alle maten en stijlen en ook in alle prijzen. Kom eens langs bij Goudsmit Hans Nagy om de mogelijkheden met uw juweel te bespreken.

Trouwringen zijn uiteraard rond dat symboliseert de eeuwige cirkel, een symbool van de eeuwigheid. Net als de tijd hebben trouwringen geen begin of einde. Ze komen steeds terug bij hetzelfde, net als het leven. Trouwringen symboliseren daarom de eeuwigdurende verbondenheid tussen beiden partners.

TrouwringenTrouwringen van Hans Nagy

Bovenal dat trouwringen rond zijn kan er zoveel meer symboliek aan deze prachtige symbooltjes worden gegeven. Ik heb al voor diverse trouwkoppels zeer bijzondere trouwringen mogen ontwerpen maar klassieke ringen zijn ook nog altijd van de partij, zeker bij de mannen. Niet te veel tralala, gewoon een strakke trouwring is meestal meer dan voldoende. Toch probeer ik de koppels enkele tips te geven die ervoor zorgen dat zelf de simpelste trouwring nog meer kan worden gesymboliseerd dan gewoon rond te zijn. Zo Kunnen trouwringen de initialen bevatten van de partners, een verwijzing.

Veel mogelijkheden

Jullie kunnen bijvoorbeeld kiezen voor kleurrijke trouwringen  dat zijn ringen volgens jullie smaak en kleur. Of wat dacht je van trouwringen wit goud, deze handgemaakte ringen zijn vervaardigd in wit goud en hebben een matte afwerking met hamerslag bewerking. Of trouwringen met een verhaal, dat zijn moderne ringen handgemaakt met aandacht voor details. Deze moderne ringen werden eerst uitgetekend en uitgebreid besproken met de klant. Wat zijn de wensen kwa vormgeving, wil je er een persoonlijke touch aan de ringen geven? Maak een afspraak dan kunnen we uw wensen bespreken.

Contact

Trouwringen

 

 

Wilt u meer weten over mijn Trouwringen en juwelen dan mag u mij uiteraard altijd vrijblijvend contacteren. Ik beantwoord uw vraag zo spoedig mogelijk.

Bel 0486 76 78 35, mail: info@hansnagy.be of ga naar ons contactformulier.

U zou ook bijvoorbeeld graag uw eigen ringen willen ontwerpen? Goudsmid Hans Nagy werkt uw idee of schets uit. U kunt uiteraard ook uw geliefde of dierbare verrassen met een zelf ontworpen juweel. Geen enkel ander geschenk zal zo uniek zijn. Ook als u geen inspiratie heeft, bespreken we samen hoe uw juweel eruit zou kunnen zien. U krijgt dan een mooi ontwerp waarbij u steeds kunt kiezen of er nog iets moet veranderd worden. Daarna wordt uw juweel volgens het ontwerp vervaardigd. Zo kunt u uw juweel laten maken in het thema van een van uw hobby’s, uw sterrenbeeld enz.

 

 


 

Damesringen

Bij elk sieraad is een trouwring een zeer persoonlijk en sentimenteel sieraad. Er is niet per se een regelboek als het gaat om het onderscheid tussen heren- en damesbruiloftsringen, maar meestal zijn vrouwenbruiloftsringen tussen de 1,6 mm en 3 mm breed en gemaakt om aan te sluiten bij het profiel van de verlovingsring.

De meeste kiezen ervoor om hun trouwring aan te passen aan de stijl van de verlovingsring, zowel in termen van dikte, metaal als of het al dan niet diamant gezet of gewoon. Een effen trouwring kan een mooie aanvulling zijn om een complete bruidsset te maken met een verfijnde esthetiek, ongeacht de setting stijl van de verlovingsring.

Effen herenringen

We vinden dat onze mannelijke klanten de neiging hebben om zich te houden aan gewone trouwringen, meestal binnen de regio’s van 5mm tot 7mm. Als het gaat om het kiezen van een metaalkleur, is het het beste om een paar opties uit te proberen om te zien wat voor u werkt. Veel van onze klanten vinden het leuk om hun metaalkleur te matchen met die van de trouw- of verlovingsring van hun partner.

Dat gezegd hebbende, is er niets wat je niet kunt zeggen dat je de regels niet kunt weggooien en iets echt unieks kunt creëren. Laat u inspireren door onze kerncollectie trouwringen of maak een afspraak om uw trouwring te bespreken.

Zou ik het metaal van mijn trouwring moeten matchen met mijn verlovingsring?
Of je nu kiest voor een gewone ring of een diamanten set, het is belangrijk om het metaal van je trouwring te matchen met dat van je verlovingsring. Dit werkt niet alleen esthetisch gezien het beste, maar het zorgt er ook voor dat geen van beide ringen harder is dan de andere – wat betekent dat je ringen comfortabel bij elkaar passen zonder dat de een wrijft en de ander draagt.

Welke is de meest populaire metalen kleur voor gewone trouwringen?
Platina blijft de meest populaire keuze onder de winkeliers voor eenvoudige trouwringen. De kleurloze, zilverkleurige toon leent zich goed voor een verfijnde ringstijl en is ook de meest populaire keuze voor verlovingsringen.

Kiezen tussen platina en witgoud voor uw effen trouwring

Velen worden aangetrokken door witgouden gewone ringen omdat ze een iets lager prijskaartje hebben dan platina. Desondanks vereisen witgouden ringen meer onderhoud gedurende hun levensduur.

Witgoud is eigenlijk botergeel van kleur, dus om het zijn kenmerkende zilverkleurige afwerking te geven, is het in rhodium geplateerd. Na verloop van tijd verslijt de rhodium en kan het metaal beginnen te teren. Als dit gebeurt, moet je je ring laten repliceren. De frequentie hiervan hangt af van de drager en zijn of haar gewoontes – wie zijn of haar handen vaak gebruikt, producten zoals haarlak en dergelijke gebruikt, kan het nodig vinden om zijn of haar ring tussen een jaar en 18 maanden te laten repliceren – terwijl anderen kunnen vinden dat hun plating nog jaren meegaat.