Verlovingsring met diamant

Verlovingsring met diamant, de diamanten tips voor de mooiste ring!

Verlovingsring met diamant, de beste keuze!

Stel je vind de partner van je leven en je wil de grote vraag stellen, als je puur naar de symboliek kijkt is en blijft diamant de beste keuze!
In dit artikel leg ik je kort uit waarom je een gouden verlovingsring kiest met diamant!

Waarom diamant?

Ik zou natuurlijk een geschiedenisles kunnen geven waarom je een gouden verlovingsring met diamant zou moeten aanschaffen maar daar ga ik nu niet op in.
Eerst en vooral moet je weten dat diamant onverslijtbaar is, dat voordeel heeft geen enkele andere (edel) steen! Diamant heeft op de hardheidschaal van Mohs nr 10, iets harder dan diamant bestaat niet! Als we 1 trapje naar beneden kijken vinden we korund zoals Saffier en Robijn op nr 9. Je zou logisch gaan denken wat maakt dat 1 trapje verschil nu? Wel diamant is ongeveer 40 000 keer harder dan saffier en robijn! Dus een grote reden om te kiezen voor een verlovingring met diamant: duurzaamheid!

Het bezit van kennis geeft twee voordelen: men oordeelt minder en men oordeelt beter.
A.P. de Moncrif

Een mooi voorbeeld dat ik kan aanhalen gebeurde bij een juwelier in Antwerpen waar ik voor werkte

. Wanneer men binnen kwam in de winkel om een verlovingsring met diamant te kopen werd er gekeken naar de lichaamstaal en uiteraard wat uitgevraagd of ze iets kenden over diamant. Degene die er niks van af kenden, konden misschien wel een korting versieren ( althans dat liet men de klant denken) maar degene die echt wat onderzoek hadden gedaan over een verlovingsring met diamant die had men liever niet als klant. De Chinese klanten spanden de absolute kroon met de meeste kennis, sommige hadden zelfs een loep mee om de steen te bekijken. De gemiddelde brave Europeaan vertrouwt zeer gemakkelijk de knappe uitstraling van de etalage en een verleidelijke verkoopster!

Iets wat nu veel voorkomt is dat men door onwetenheid een zilveren ring koopt met zirkonia. Na enkele weken komen ze terug binnen bij de juwelier dat de steen beschadigd is en matte plekken vertoont. De ring in zilver ziet dan ook meestal zwart en vol met blutsen.
Men betaalt dan soms meer geld om de ring te herstellen dan dat een nieuwe kost. Juist om de emotionele waarde ervan.

Gouden tip: laat u niet vangen door een knappe etalage of verleidelijke verkoopster, doe een klein onderzoek op het internet het staat vol met gratis informatie voor uw schitterende verlovingsring met diamant te vinden!

Leave a Reply